Personvernerklæring for Kundelab AS

Denne personvernerklæringen ble skrevet 25.11.2022 og informerer om hvordan Kundelab AS (organisasjonsnummer 826 838 582) samler inn og bruker personopplysninger.

Kundelab AS, ved Daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. I denne erklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi behandler disse og hvilket formål behandlingen har.

Erkl√¶ringen inneholder opplysninger du har krav p√• n√•r det samles inn opplysninger fra nettstedet. N√•r du er kunde hos oss eller s√łker jobb hos oss, samt generell informasjon om innhenting, lagring og bruk av personopplysninger (personopplysningsloven ¬ß18 1.ledd).

Om Kundelab AS

Kundelab AS er et norsk konsulentselskap som bist√•r bedrifter med √• forbedre sin kundeservice ved hjelp av systemet Zendesk. V√•r bes√łksadresse er: R√•dhusgaten 1, 3126 T√łnsberg og kontaktopplysninger til v√•r personvernombud er: Patrick@kundelab.no

Behandling av personopplysninger på www.kundelab.no

Kundelab AS sin Daglige leder har det daglige ansvaret for Kundelab AS sin behandling av personopplysninger p√• v√•r nettside med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som bes√łker nettstedet √• oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, eksempelvis ved √• sende oss foresp√łrsler. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Nettstatistikk

Kundelab AS samler inn avidentifiserte og anonymiserte opplysninger om bes√łkende p√• www.kundelab.no. Form√•let med innsamlingen er √• utarbeide statistikk som brukes for √• forbedre og videreutvikle innhold p√• nettsted. Eksempler p√• hvilken informasjon som innhentes er: hvordan bes√łkende bruker nettstedet, hvilket nettsted brukeren kommer fra, hvor mange som bes√łker de ulike sidene, hvor lenge bes√łket varer, hva de klikker p√• og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.  Med aggregert nivå menes at alle data blir slått sammen til en gruppe og at data ikke behandles individuelt.

Kundelab AS¬† bruker analyseverkt√łyene til Google Inc (¬ęGoogle¬Ľ) p√• sin nettside, informasjonen lagres hos Google. Informasjon fra dette verkt√łyet deles ikke med andre akt√łrer.

Informasjonskapsler eller cookies.

Hva er en informasjonskapsel eller cookies? Cookies er sm√• tekstfiler som lagres p√• din datamaskin, telefon eller nettbrett n√•r du bes√łker et nettsted. Cookiene hjelper nettstedet til √• huske dine innstillinger (eksempelvis brukernavn, spr√•k, tekstst√łrrelse og andre forh√•ndsvalg) for en viss periode. Cookies brukes ogs√• for √• forbedre funksjonalitet, til √• samle informasjon for analyseform√•l eller for markedsf√łringsform√•l.

Hvordan bruker vi Cookies?

Vi bruker cookies for √• f√• informasjon om hvordan nettstedet brukes. Vi bruker dette gjennom Google Analytics som er et verkt√ły for webanalyse fra Google. Informasjonen lagres p√• servere i USA. Informasjonskapslene samler informasjon om hvilke sider som bes√łkes, hvor lenge et bes√łk varer, antall bes√łk p√• nettstedet og hva som er kilden til bes√łket (eksempelvis Google S√łk). Vi bruker ogs√• cookies til √• se p√• brukeratferden, som klikk p√• lenker eller innsendelse av kontaktskjema,

Din IP adresse anonymiseres f√łr den sendes til Google Analytics og informasjonen som sendes inneholder ingen informasjon som kan identifisere deg som bruker. Vi kan derfor ikke spore handlinger til den enkelte bruker, men analysere bruken av nettstedet p√• et overordnet niv√•.

Ved hjelp av cookies samler v√•rt nettsted inn informasjon til bruk for senere annonsering (Remarketing). En anonymisert identitet blir lagret i egne lister som brukes til m√•lrettet annonsering basert p√• din brukeratferd p√• nett. I tillegg til at informasjonen er anonymisert (avidentifisert) stilles det krav til et visst antall brukere p√• listen f√łr listene tas i bruk.

Alle nettlesere gj√łr det mulig √• begrense cookie atferd eller √• deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg ogs√• se over hvilke cookies som er lagret p√• datamaskinen, og til √• slette en enkelt cookie eller √• fjerne alle sammen. Du finner en lenke lenger nede p√• siden til hvordan du kan gj√łre dette.¬†

* Med opt-out menes at du har blokkert for opplasting av informasjonskapsler eller cookies på din datamaskin.

Du kan lese mer om Googles policy for bruk av personopplysninger her:  https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Du kan melde deg ut av Googles bruk av cookies (opt-out) for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: http://www.google.se/policies/privacy/ads

Dersom du ikke √łnsker √• bli sporet, kan du deaktivere bruk av cookies (opt-out) p√• din maskin via nettleseren, det gj√łr du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Bruk av Facebook pixel: sporing på Facebook, Instagram, Messenger Instant Articles og Audience Network.

Facebook st√•r som eier av Instagram, Messenger, Instant Articles og Audience Network, og bruk av Facebook pixel dekker derfor ogs√• disse kanalene. En Facebook pixel er en plug-in eller en programvare som ligger p√• v√•rt nettsted og som samler informasjon til Facebook. Pixelen samler informasjon fra informasjonskapslene (cookies) som ligger i din nettleser, og sender dette tilbake til Facebook hvor informasjonen blir samlet sammen med data fra din Facebookprofil. Informasjon som samles kan v√¶re knyttet til din brukeratferd (demografiske data som alder, kj√łnn, interesser) eller handlinger du utf√łrer som klikk p√• lenker. Informasjonen er kun tilgjengelig p√• et anonymisert og aggregert niv√•. Informasjonen brukes til analyseform√•l, m√•lrettet annonsering basert p√• din brukeratferd (remarketing) samt til √• identifisere m√•lgrupper for annonsering som har en profil som er lik din og derfor har en potensiell mulighet for √• ha et likt handlingsm√łnster eller behov.

Informasjon samlet inn via Facebook pixel, lagres fra 90 dager til 2 år. Informasjonen lagres på servere hos Facebook i USA. Ved bruk av Facebook i forbindelse med annonsering vil Facebook i de aller fleste tilfeller være behandlingsansvarlig. Det er dog noen unntak:

  • Bruk av Facebook Lead Ads, et verkt√ły for √• samle inn epostadresser via Facebooksidene, der b√•de Facebook og Blaa AS vil v√¶re behandlingsansvarlige. Dersom Kundelab AS¬† vil ta i bruk dette verkt√łyet, vil informasjon om brukerens rettigheter v√¶re tydelig angitt i annonsen hvor brukeren frivillig legger fra seg persondata.
  • Opplasting av eksisterende e-postlister for m√•lrettet annonsering p√• Facebook. Dersom Kundelab AS¬† vil bruke dette verkt√łyet vil det kun v√¶re rettet mot potensielle kunder som frivillig har gitt sitt samtykke til dette.

Bruk av kontaktskjema på våre nettsider

N√•r du bruker kontaktskjema p√• v√•re hjemmesider ber vi om f√łlgende informasjon: Navn, e-postadresse, firma, telefonnummer, hva din henvendelse handler om.

Formålet med innhenting og lagring av informasjon er å kunne svare og ha en dialog rundt din henvendelse. Informasjonen blir lagret i Google Sheets på en egen server der det kun er ansatte i Kundelab AS  og tilknyttede databehandlere som har tilgang.  Informasjonen blir lagret så lenge vi finner det formålstjenlig.

Bruk av andre verkt√ły

Webflow - Opplysninger som samles inn gjennom bruk av nettsiden lagres i webflow.com

Zapier - Kundelab AS bruker tjenesten Zapier for √• sende data p√• tvers av ulike tjenester. Hvis du eksempelvis fyller ut en skjemahenvnedelse vil vi sende informasjonen du gir fra deg videre til andre st√łttesytemer som brukes for √• levere tjenesten p√• en god m√•te.¬†

Hotjar - Kundelab AS bruker analyseverkt√łyet Hotjar for √• analysere brukeratferd p√• nettsidene. Verkt√łyet brukes for √• gj√łre nettstedet mer brukervennlig. Informasjon som samles er bevegelser, klikk og generell atferd p√• nettstedet.¬† Informasjonen samles p√• bakgrunn av din IP-adresse, men denne blir anonymisert og informasjon vises kun p√• et aggregert niv√•. Data lagres i maksimalt 365 dager.

Chatfuel - Kundelab AS bruker Chatfuel for √• chatte med kunder. Tjenesten er koblet sammen med Facebook Messenger og f√łlger Facebook sine egne vilk√•r.¬†

Dashthis - Kundelab AS bruker Dashthis som verkt√ły for √• rapportere data p√• aggregert niv√•. Data som samles inn kommer fra andre tredjepartsleverand√łrer som er nevnt i Personvernerkl√¶ringen.¬†

E-post, telefon og chat -¬† Kundelab AS bruker e-post. telefon og chat som en del av sitt daglige arbeid for √• kunne ha dialog og svare p√• foresp√łrsler fra potensielle kunder, kunder, tidligere kunder og andre samarbeidspartnere.

Den enkelte ansatte har ansvar for √• slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og skal minst en gang i √•ret g√• gjennom og slette un√łdvendig innhold i e-postkassen. Ved fratredelse slettes e-postkonto Relevante e-poster vil normalt bli overf√łrt til kolleger.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes over e-post. Vi gj√łr oppmerksom p√• at vanlig e-post ikke er kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til √• vise varsomhet, og ikke sende taushetsbelagt informasjon, sensitive data eller fortrolige opplysninger p√• e-post.

Rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysninger om deg og hvordan de behandles. Du har også rett til å få opplysningene rettet, slettet eller å begrense behandlingen av personopplysningene i henhold til personopplysningsloven.

Du kan kontakte oss på patrick@kundelab.no for tilgang til, endring eller sletting av informasjon.

Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake. Dersom du mener Kundelab AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til aktuell tilsynsmyndighet som i Norge er Datatilsynet, du finner kontaktinfo på deres hjemmesider www.datatilsynet.no.

Kontaktinformasjon:

Epost: patrick@kundelab.no

Telefon: 40885806

Adresse: Storgaten 1, 3126 T√łnsberg