6 MIN LESETID

Hvordan oppnå kundelojalitet ved hjelp av Zendesk

Kundelojalitet er en viktig faktor for enhver bedrifts suksess. Evnen til å beholde eksisterende kunder og etablere sterke, langvarige relasjoner med dem kan bidra til økt gjensalg, positive anbefalinger og langsiktig lønnsomhet. I denne artikkelen vil vi utforske strategier for å jobbe med kundelojalitet ved hjelp av kundeserviceplattformen Zendesk.

Enestående kundeservice gir lojale kunder

En nøkkelkomponent for å bygge kundelojalitet er å tilby enestående kundeservice. Zendesk gir deg verktøyene du trenger for å organisere og administrere kundehenvendelser på en effektiv måte. Sett rask respons, personlig tilnærming og kompetente kundeservicemedarbeidere som topp prioritet for å sikre at kundene føler seg verdsatt og ivaretatt. Les mer om enestående kundeservice her.

Kundelojalitetsprogram:

Kundelojalitetsprogrammer gir bedrifter en strategisk tilnærming for å bygge sterke og varige forbindelser med kundene. Vi vil gå igjennom hvordan bedrifter kan utnytte kraften til Zendesk, benytte apper fra marketplace og implementere kundelojalitetsstrategier i sitt kundelojalitetsprogram, for å oppnå større grad av kundelojalitet.

Noen av Zendesk sine apper for kundelojalitet:

Skjermdump av kundelojalitetsappen til LoyaltyLion for Zendesk
Annex Cloud for Zendesk

Annex Cloud er en helhetlig plattform for kundelojalitet og referanser. Ved å integrere Annex Cloud med Zendesk kan du belønne kundene for handlinger som å skrive anmeldelser, verve venner og gi tilbakemeldinger. Du kan også opprette poengsystemer og tilby eksklusive fordeler for lojale kunder.

LoyaltyLion for Zendesk

LoyaltyLion er en annen populær plattform for kundelojalitetsprogrammer. Den lar deg bygge og administrere tilpassede kundelojalitetsprogrammer med belønninger, poeng og bonuser. Du kan integrere LoyaltyLion med Zendesk for å gi kundene en sømløs opplevelse mellom kundeservice og kundelojalitetsprogrammet.

Yotpo for Zendesk

Yotpo er en omfattende plattform for kundeanmeldelser, produktanbefalinger og kundelojalitet. Ved å integrere Yotpo med Zendesk kan du identifisere lojale kunder, samle inn og svare på anmeldelser, tilby spesialtilbud og belønninger basert på kundenes engasjement.

Gamification

En sentral funksjonalitet i nevnte kundelojalitetsapper, er bruk av gamification. Gamification gir en engasjerende opplevelse for kundene, ved å tilby belønninger og incentiver for lojalitet og engasjement. Dette kan omfatte poengbaserte belønningssystemer, eksklusive tilbud og fordeler, og muligheten til å avansere i ulike nivåer eller oppnå spesielle prestasjoner. Ved å implementere gamification-elementer i kundelojalitetsprogrammet, oppmuntrer bedrifter til aktiv deltakelse og øker sjansen for økt kundelojalitet.

Unngå churn

Et viktig element i arbeidet med kundelojalitet er å unngå churn eller tap av kunder. Proaktiv kommunikasjon er nøkkelen for å unngå churn. Ved å identifisere potensielle churn-kandidater basert på adferdsanalyser og mønstre, kan bedrifter handle tidlig for å beholde disse kundene. Dette kan innebære å tilby spesielle tilbud eller rabatter, sende personlig tilpassede meldinger eller aktivt søke tilbakemeldinger for å forstå og imøtekomme kundens behov og forventninger.

Belønningsstruktur

En vellykket kundelojalitetsstrategi inkluderer også en belønningsstruktur som gir verdi for kunden. Dette kan omfatte spesialtilbud, eksklusive produkter, rabatter eller til og med fysiske gaver. Ved å tilby belønninger som er attraktive for kundene, oppmuntrer man til gjentatte kjøp og opprettholder deres engasjement og lojalitet over tid.

Håndtering av tilbakemeldinger

Zendesk forenkler innsamling og håndtering av kundetilbakemeldinger og tilbyr effektive verktøy for både CSAT (kundetilfredshet) og endringsønsker. Administrasjon av omtaler er en viktig komponent i ethvert kundelojalitetsprogram. Ved å bruke tilbakemeldingene til å kontinuerlig forbedre produkter, tjenester og kundeopplevelse, samtidig som man raskt adresserer bekymringer og viser oppriktig interesse for kundenes tilbakemeldinger, oppnår bedriften to viktige resultater. For det første, man demonstrerer at man tar kundenes meninger på alvor og setter igang tiltak basert på deres tilbakemeldinger. For det andre, man bygger tillit og styrker relasjonen til kundene. Dette bidrar til å skape en positiv opplevelse og øker kundelojaliteten.

Skjermdump fra tilfredshets-rapport i Zendesk
Eksempel på CSAT spørringer i Zendesk


Personlige meldinger og tilbud

En annen viktig del av et kundelojalitetsprogram er å sende personlige meldinger og tilbud. Ved å bruke informasjon om tidligere kjøp, belønninger og poengstatus kan bedrifter sende skreddersydde meldinger og tilbud til hver enkelt kunde. Dette holder kundene engasjerte og informerte om nye produkter, kommende arrangementer og spesialtilbud. Ved å bruke Zendesk til å holde oversikten over historikk og tidligere interaksjoner, klarer man raskt danne et bilde av kundens kjøpsmønster og preferanser. Gjennom å tilby en personlig og relevant opplevelse i alle interaksjoner med kunden, styrker man kundens følelse av å bli verdsatt og sett. Dette bidrar til å skape sterke bånd og opprettholde kundelojalitet.

Bruk lojalitetsdata aktivt

Zendesk gir en oversikt over kundeengasjementet gjennom omfattende rapporter og analyser. Ved å utnytte lojalitetsdataene kan bedrifter få verdifull innsikt i kundenes atferd, preferanser og engasjement. Denne informasjonen kan brukes til å forbedre kundeserviceopplevelsen ytterligere. Ved å identifisere mønstre og trender kan bedrifter tilpasse og skreddersy sin kommunikasjon, produkter og tjenester for å imøtekomme individuelle behov og ønsker.

Tar man i bruk kundelojalitetsprogrammer gjennom Zendesk-plattformen, kan bedrifter oppnå en mer strukturert og effektiv tilnærming til å bygge og opprettholde kundelojalitet. Arbeidet med kundelojalitsprogrammet er en kontinuerlig prosess som krever fokus og engasjement, men med Zendesk som støtteverktøy er veien til økt kundelojalitet og langsiktig suksess lettere å følge. Snakk med oss om Zendesk.